Teksten voor ondernemers

Je bent ondernemer. Hebt een prachtig bedrijf. Wilt vooruit. Loopt over van enthousiasme. Maar je teksten, zoals die op je website of in je nieuwsbrief staan, zijn nog heel traditioneel. Saai misschien zelfs wel.

Je teksten kabbelen.

In plaats van dat ze vol energie over het scherm stromen. In plaats van dat ze mij, als bezoeker van jouw site, beetpakken en meesleuren; dieper de website in.

 

Breng je teksten naar 2018!

De huidige stijl van schrijven is niet meer van die van twintig, tien of vijf jaar geleden. Het mag sneller. Moet sneller. Zoals alles ter wereld sneller is geworden.

We lezen sneller.

En beslissen sneller.

Dus moeten we ook sneller schrijven.

 

Welk cadeautje kies jij?

Natuurlijk moet je nog op inhoud scoren. Dat is wat jou onderscheidt. Maar zet twee pakjes naast elkaar. Het ene verpakt in kleurrijk papier, het andere in een krant. En jij mag kiezen. Geheid dat je het vrolijkste pakje als eerste openmaakt, toch?

Jouw tekst is jouw verpakking.

En ja, die tekst moet foutloos zijn. Want je hebt altijd van die pietlutten die er over vallen als er een keer een punt of komma. Op de verkeerde. Plek, staat.

Maar veel belangrijker is dat je tekst jouw energie in zich heeft zitten.

Heb je een stoffig bedrijf of belegen klanten? Dan laat maar staan hoor, die lange alinea’s of breedsprakige betogen. Maar wil je juist uitstralen dat je helemaal van deze tijd bent? Hoppakee, gas erop dan in die teksten.

Schrijf zoals je praat. Persoonlijk. Vol vuur. Vol overtuiging. En ja, dat kan ook bij informatieve teksten. Want sneller is niet perse ‘reclameriger’ of geforceerd hipper. Sneller is gewoon zoals we het in 2018 doen.

 

Hulp nodig bij het schrijven?

Mailen mag. Bellen ook. Dat is nog sneller ;-)