Aangenaam

Jeroen Vissers. Opgericht in 1973. Ik studeerde Frans en Bedrijfscommunicatie, verdween in een administratieve en later een commerciële functie, maar kwam uiteindelijk toch op mijn voetjes terecht – of in mijn geval: voeten – toen ik in 2000 ging schrijven voor een weekblad en later het dagblad.

Geweldig vond ik het. Het vrije leven. De ontmoetingen, de gesprekken en ervaringen. En die te mogen vertalen naar verhalen.

Ik ging meer schrijven. Ook voor bladen en bedrijven. Ik was vandaag journalist, morgen columnist en overmorgen copywriter. Ik was een verhalenverteller. Ik groeide. En mocht me inmiddels met mijn 1,97 misschien wel de grootste schrijver van Nederland noemen.

Van schrijver naar uitgever

In 2005 werd ik uitgever van de Erpse Krant, een krant die al sinds 1969 verscheen, maar dreigde te ontsporen. Ik ging de uitdaging aan, zette de krant weer op de rails en zorg nog altijd dat hij blijft rijden.

Een tweede uitgave verscheen in 2012: een bundel met daarin columns over de kleine dingen in het leven. Met veel zelfspot en een dikke knipoog geschreven.

Ik lever prikkels, verpakt als tekst

Anno nu is er niet zo heel veel veranderd met toen ik begon: ik schrijf. Nog steeds. Omdat ik niks kan bedenken dat beter bij me past dan dat. Ik wil schrijven. Niet om het schrijven zelf. Maar schrijven om te kunnen vermaken. Schrijven om te kunnen enthousiasmeren en even een glimlach op het gezicht te kunnen toveren.

En verder?

Verder ben ik trouwambtenaar, meer dan vijftien jaar lid van een cabaretgroepje, baasje van boxer Cato, mijn volwassen leven lang al betrokken bij tal van maatschappelijke initiatieven en evenementen en heb ik eindelijk de hele serie Nils Holgersson af kunnen kijken toen ik kinderen kreeg.

Wil je meer over me weten?

Je vindt me links en rechts op social media. Maar misschien is het beter om gewoon eens een kop koffie te doen, want geloof me: in het echt ben ik veel actiever en leuker ;-)