Trouwambtenaar

Ga je trouwen? En wil je een trouwambtenaar die jullie ceremonie vol liefde en mét een lach aanvliegt. Kom maar op!

Nadat ik steeds meer aanvragen van trouwlustige stellen kreeg, heb ik voor mijn ceremonies als babs een eigen website gemaakt. Maar misschien wel handig om ook hier even mijn verhaal te doen.

In 2017 werd ik, onafhankelijk van elkaar, door twee stellen gevraagd of ik hen wilde trouwen.

‘Ehm … ja. Vereerd. Spannend. Maar … graag. Nee, heel graag.’

Ik volgde een training, werd door de rechtbank beëdigd, ging naar een aantal huwelijken kijken en dacht: ja, dit wil ik ook. Maar dan anders. Niet zo stijf. Niet zo traditioneel. Maar mét liefde. En mét humor.

Op 24 juni trouwde ik het eerste bruidspaar, als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand van de gemeente Meierijstad. (Als je op de link klikt, lees je het blogje dat ik daar over schreef.)

Die ervaring laat zich eigenlijk maar met één woord vangen: WOW!

Dat je met jouw teksten en jouw verhaal een bijdrage mag leveren aan een van de mooiste momenten in iemands leven. Dat was ONGELOFELIJK gaaf.

Het paste me ook nog als gegoten.

Want weet je, ik ben altijd al met teksten bezig geweest. Met hoe je feiten, gebeurtenissen en gevoelens op een verhalende, luchtige, komische of ontroerende wijze kunt overbrengen.

Als trouwambtenaar of ceremoniemeester doe ik dat ook. Ik mag een stel leren kennen, het stel en hun verhaal, ik mag samen met hen toeleven naar misschien wel het mooiste uurtje van hun leven. En in dat uurtje mag ik ontroeren en vermaken.

Dat voelt als een enorm voorrecht.

Het voelt als een rol waarin alles wat ik al die jaren al doe – interviewen, schrijven, presenteren, vermaken – samenkomt.

Heb jij trouwplannen?

Kijk dan in ieder geval ook even op www.trouwambtenaarjeroen.nl