Verhalen

Ooit startte ik mijn ‘carrière’ als interviewende schrijver. Ik tekende het verhaal op van de wereldkampioen erwtensoep koken, van grote zanglegendes als Marianne Weber en van de niet op haar mond gevallen honderdjarige (misschien wel mijn meest memorabele interview tot nu toe).

En heel eerlijk: daar ligt mijn hart nog steeds.

Bij de mensen en hun verhalen.

Lange tijd heb ik dat gevoel weggestopt. Ik had het te druk met copy. Totdat ik in een helder moment weer eens heel eerlijk tegen mezelf durfde te zijn: Jeroen, die hele marketingmeuk, die commerciële prietpraat, dat is jouw wereldje niet. Daar ben jij te ‘puur’ voor. Te eerlijk. Te veel gericht op mensen.

Dat maakte het makkelijk om na mijn eureka-momentje de bakens te verzetten:

minder focus op copy, meer op mensen.

En dus ook meer op:

 • Interviews
  Geef je als bedrijf een magazine uit, een blog of een boek? Heb je medewerkers, klanten of leerlingen die mogen worden geïnterviewd? Kom maar op. Ik sta te popelen om mooie verhalen mee op te duiken en vast te leggen.
 • Levensverhalen
  Wil je dat jouw verhaal wordt doorverteld, dat jouw kinderen of kleinkinderen straks weten wie je bent, maar ben je zelf niet zo’n schrijver? Dan plannen we toch gewoon een of enkele afspraken en schrijf ik jouw verhaal.
 • Reportages
  Het verslaan van evenementen, beurzen, symposia of lezingen verveelt nooit. Opgaan in een geheel, maar tegelijkertijd afstand nemen. Beleven en observeren. Luisteren en verbindingen leggen. Om uiteindelijk alle bevindingen samen te laten smelten tot één verhaal.
 • Blogs
  Met mooie, bijzondere verhalen kun je als bedrijf het verschil maken met je website. Verhalen die worden gevonden, gelezen en gedeeld. Ik schrijf ze. Maar al te graag!
 • Projecten
  Heb jij een gaaf project dat je aan wilt vliegen en zoek je iemand die dat met tekst mee aan wil gaan? Laat het me weten. We kunnen er op zijn minst een kop koffie aan wagen!