‘Kun jij zorgen dat ik originele placemats heb?’

Trof ik toch zondag onverwacht de uitbater van Señor PP.

Een tijdje terug had hij me gebeld. Zijn placemats waren bijna op. Je weet wel, de papieren onderleggers waarop meestal een paar nuttige teksten, het menu of wat reclame staat. Die vaak dus vooral praktisch zijn.

Eerder al had ik de teksten voor zijn website mogen schrijven. Daar had hij zulke leuke reacties op gekregen dat hij me nu vroeg of ik ook eens naar zijn placemat wilde kijken. Kon ik daar iets mee?

Het mocht anders. Het mocht frisser. Het mocht met humor.

Nou ja, maak me maar gek, hoor. Dit zijn de leukste klusjes. Toch? Want het is heel gemakkelijk om keurige, burgerlijk verantwoorde teksten te maken. Dat kan iedere tekstschrijver. Maar veel leuker is om lekker buiten de lijntjes te kleuren. Om origineel te zijn.

Afijn. Ik schrijf zijn teksten.

Mailt hij me terug: ‘Gaaf. Echt gaaf. Maar … ik weet nog niet of ik het aandurf!’

Zondag sprak ik hem dus weer.

“Wat heb je nu met je placemats gedaan”, vraag ik hem.

“Ik heb ze laten drukken.”

“Toch! En?”

“VET! Als ik door het restaurant loop, zie ik mensen glimlachen bij het lezen van de placemat. En hoor ik mensen serieus tegen elkaar zeggen dat ze van elkaar houden. Eerlijk waar: ZO vet!!!”

Het kan dus gewoon, hè. Je kunt mensen met teksten in beweging krijgen. Als je maar durft! En volgens mij is dat nergens zo belangrijk als in de horeca, waar alles draait om beleving. Geweldig toch als mensen al direct de eerste minuten een goed gevoel hebben. Met iets simpels als een placemat. En dan moet de avond nog beginnen!

Of ik de placemats nu hier laat zien?

Nee, wat dacht jij? Zeker niet na de ervaring met mijn personeelsadvertentie ;-)

Maar sowieso: ga maar eens eten bij Señor PP in Uden. Een aanrader wat mij betreft. En echt niet alleen vanwege de placemats ;-)

 

 

 

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen