De schande voorbij

Het is een schande.

Een tekstschrijver die al twee maanden niets meer heeft geschreven op zijn website. Je hebt helemaal gelijk. Sorry.

Daar is een verklaring voor. Ik heb de afgelopen tijd veel zitten dubben. Waar sta ik ’s morgens voor op? Jaja, om naar de wc te gaan. Inderdaad, maar ik bedoel eigenlijk: waar ligt mijn hart? Mijn passie?

Ik heb een kleine ontdekkingsreis gemaakt. Een minicruise, op zoek naar mezelf.

Dat komt: ik was onderhand met zo ontzettend veel verschillende dingen bezig, dat ik van voren niet meer wist wat ik achter deed. Dat deed ik mezelf aan: ik vind heel veel dingen leuk om te doen en kan ook nog eens heel moeilijk ‘nee’ zeggen.

Maar als ik iets doe, wil ik dat ook goed doen. Sterker nog: dan wil ik daar in uitblinken. Er zit een prestatiedrang in me die ik maar moeilijk weet te temmen. Niks mis mee, maar wel vervelend als je heel veel dingen tegelijk doet.

En dus heb ik de afgelopen tijd uren gepiekerd, gepeinsd en met mensen gepraat die me dierbaar zijn. Ik heb geweldige ideeën bedacht, uitgewerkt, naar de prullenbak verwezen, daar weer uitgehaald, enz. Ik schoot in mijn plannen van links naar rechts en weer terug.

Maar dat is voorbij.

Inmiddels heb ik wat knopen doorgehakt. Ik ken mezelf. Als geen ander. Dat was het probleem niet. Maar wat ligt mij nu het beste? Waar liggen mijn ambities? En wat kan en wil ik voor mijn klanten betekenen?

Die antwoorden heb ik gevonden. Daar ga ik mee aan de slag. En daar ga je hier ook over lezen!

3 reacties

  1. Een mooie cliffhanger ;-), ben benieuwd naar de volgende afleveringen.

    ps ik hoop binnenkort weer iets van je werk te mogen ervaren…(over cliffhanger gesproken :-))

  2. @Digideon: volgens mij kunnen we elkaar de handen schudden, toch ;-) Laten we dat binnenkort dan ook maar weer eens irl doen.

    @Peter: Haha, ben nu net zo benieuwd als jij geworden ;-)

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen