Een nieuw persoonlijk record

Happy_people

Vandaag kreeg ik een mailtje binnen. ‘Ik word altijd weer blij als ik de teksten op je website lees …’, schreef de afzender.

Dat mailtje deed me goed.

Ik heb de afgelopen jaren al honderdzevenentachtig verschillende versies teksten op mijn website geplaatst. Het was nooit goed naar mijn idee. Nee, dat moet ik anders zeggen: het was nooit perfect. Het kon altijd beter.

De ene keer neigde ik meer naar het persoonlijke. Het luchtige. Het zwierige zelfs. De andere keer neigde ik naar het zakelijke. Dan wilde ik op bepaalde zoekwoorden worden gevonden. Dan wilde ik prikkels inbouwen om daadwerkelijk contact met mij op te nemen.

Ik weet nu hoe het voelt om schilder te zijn. Die heeft doorgaans ook geen zin om zijn eigen huis te schilderen. Dat geeft te veel druk. Het idee dat iedere streek met de kwast perfect moet zijn. Dat is ‘killing’.

De huidige teksten staan op het moment van schrijven al weer ruim een half jaar op de site. Dat is een nieuw persoonlijk record ;-)

Maar belangrijker dan dat record vind ik de bevestiging dat ik mensen dus daadwerkelijk blij kan maken met wat ik doe. Want is dat niet waar het in het leven om draait?

En is dat ook niet de hele essentie van het schrijven van ongeacht welke tekst? Mensen blij maken. En enthousiast.

Zo enthousiast zelfs dat ze de moeite nemen om een mailtje te sturen. En mij daar op hun beurt weer blij mee te maken!

 

 

 

 

5 reacties

  1. Nou Jeroen, mag ik dan de eerste zijn die hier weer op reageert. Zoals je weet ben ik inmiddels ook aan het schrijven gegaan. In navolging op jouw columns. Goed voorbeeld doet volgen. Ook ik doe het niet alleen voor mezelf. Ook ik probeer anderen een kleine glimlach op hun gezicht te toveren en dat geeft mij ook een fijn gevoel. Zeker als men dat laat weten, op welke manier dan ook. Dus bij deze, ook jij bedankt voor je inspiratie en al je woorden.

    1. Wat een leuke reactie, Theo. Bedankt. Ik ben het helemaal met je eens: af en toe heb je die bevestiging nodig. Het schrijven is geweldig om te doen. Maar uiteindelijk zit de kick in het gevoel dat je daarmee iets voor een ander betekent, al is het inderdaad ‘maar’ even een glimlach.

  2. Mooi gesproken Jeroen. Juist de teksten ontbreken nog voor een deel op mijn opgefriste website. Wie ik ben, dat is nu wel duidelijk. Nu nog wat ik doe. En wat dat kost, wellicht. Lastig hoor. In de oude layout had ik nog een excuus. ‘Daar ga ik voor zitten als ik een nieuwe vormgeving live heb’. Nu is dus het moment. Wel opbeurend, dat ik niet de enige ben die zwiert van persoonlijk naar zakelijk naar SEO en weer terug! Schrijven is schrappen? Nee hoor, schrijven is zweten…!

  3. Zeker weten dat het deze keer goed is. En een paar dagen later toch weer tot de conclusie komen dat het nog beter moet. Net weer iets anders. Een iets andere toonzetting. Wat andere accenten. Lastig is nog zachtjes uitgedrukt ;-) Schrijven is zweten inderdaad. Ik blijf je volgen, Erik. Veel succes.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen