Geen kerstkaart dit jaar …

… met dank aan Wim.

Een half jaar geleden ontmoette ik Wim. Werkzaam bij Ergon in Eindhoven en initiatiefnemer van de Mabhalane Mthembu Foundation. Deze stichting heeft zich ten doel gesteld om het leven in een klein Zuid-Afrikaans dorp op een hoger plan te tillen.

Dat doen ze nu drie jaar. Heel kleinschalig. Soms zelfs op individueel niveau. En met succes. De mensen krabbelen op uit de ellende. Zien toekomst. En trekken zich daarbij op aan rolmodellen als hun dorpsgenoot Simon, die werkeloos was, zonder uitzicht op verbetering, maar die met hulp van MMF is gestart als zelfstandig houtbewerker.

Ik ontmoette Wim per toeval. We raakten aan de praat. Het klikte. En ik bood hem aan om een artikel over zijn stichting te schrijven en dat in de Erpse Krant te plaatsen. Zonder vergoeding. Niet voor het schrijven. En niet voor het plaatsen. Gewoon. Uit respect. En een stukje betrokkenheid.

Dat artikel kwam er.

Als ik wat voor je terug kan doen, doe ik dat, zei Wim nadat het artikel was geplaatst.

En zo geschiedde. Drie klanten inmiddels reikte Wim mij aan. In krap een half jaar tijd. Geheel belangeloos. En in goed vertrouwen.

Tijd voor mij om weer wat terug te doen.

Aan klanten die dit bericht lezen: sorry, jullie ontvangen geen kerstkaart van me. Geen origineel cadeau. Geen gevatte Nieuwjaarsgroet. In plaats daarvan maak ik een mooi bedrag over aan de stichting van Wim. Aan de Mabhalane Mthembu Foundation. Als dank voor Wim. En als blijk van waardering voor de inzet van de stichting.

Mocht iemand nog een goed doel zoeken: de stichting Mabhalane Mthembu Foundation zoekt donateurs.

>> Lees hier het artikel zoals dat in de Erpse Krant verscheen.

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen