Hoera, ik ben 15!

 

Vandaag is het 15 juni 2015. En precies de dag dat het 15 jaar geleden is dat ik naar de Kamer van Koophandel ging om te vertellen dat ik het allemaal anders ging doen. Dat ik het zelf ging doen. Als journalist en tekstschrijver.

Ik was in een jubelstemming.

Want eindelijk had ik het gevonden.

Ik had 4 jaar lang op verschillende plekken gewerkt. In verschillende functies. Maar van geen een ervan ging mijn hart sneller kloppen. Het was allemaal veel te zakelijk. Te serieus. En te gebonden vooral ook.

Ik wilde vrij zijn.  Doen wat ik leuk vind. En dan ook nog eens op mijn manier. Zonder regels. Zonder orde. En zonder gezag.

Gas erop.

Vandaag ben ik jarig. Ik word 15. De leeftijd dat je ‘in het echte leven’ tussen wal en schip valt. En dat zich een vlassig donssnorretje aandient, als bewijs dat je geen kind meer bent, maar toch ook nog niet volwassen.

Je bent een transformer. Bezig om iemand te worden. Vol twijfels en onzekerheden (vindt ze me wel of niet leuk, wel of niet, wel of niet?). Maar vol onbeslommerd plezier in het leven ook. Je bruist. Leeft. Lacht. Ontdekt. En groeit.

Vandaag ben ik 15 geworden.

Ik ben in wording. Maak plannen. Droom veel. Heel veel. En twijfel ook nog wel eens. Op zoek naar mijn hokje. Ik ben zakelijk verliefd geworden op bedrijven, zonder dat ik hen mijn liefde heb durven te verklaren en zonder dus ook dat het tot een relatie is gekomen. Ik trek de wijsheden van de ‘meesters’ wel eens in twijfel, maar durf daar nog niet openlijk tegenin te gaan.

Want wie ben ik helemaal? Nog in de ontwikkelfase. Toch?

Tegelijkertijd geniet ik van wat ik doe. Ik schrijf. Ontdek. Leer.

Ik.

Breek.

De regels.

Wanneer ik dat wil.

Vijftien jaar. Waar blijft de tijd? Maar ook: wat een leven nog voor je.

Vijftien jaar oud en jong tegelijk. Ik ben er nog niet. Maar ik kom er aan.

En misschien … dat ik mijn vlassnor ook maar weer eens moet laten staan.

 

2 reacties

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen