Volgende ambitie: bloggen

Het lijkt me geweldig om te bloggen. Actief te bloggen. Een website bijhouden over een heel specifiek onderwerp. Mezelf in dat onderwerp verdiepen. Lezen. Leren. Schrijven. Delen. Bezoekers trekken. En aan je binden.

In het bloggen zit alles wat ik leuk vind om te doen.

Alles wat ik de afgelopen 12 twaalf jaar als zelfstandige heb gedaan, komt in het bloggen terug.

En toch …

Toch ben ik nog niet aan het bloggen.

Met het kopje ‘Jeroen blogt’ bovenaan deze website pretendeer ik dat weliswaar te doen, maar de informatievoorziening op deze plek stokt. Telkens weer. Alle goede bedoelingen ten spijt.

En het is niet zo dat ik niet druk ben. Integendeel. Ik ben de afgelopen maanden juist heel druk geweest. Met het promoten van mijn boek. Met het schrijven van seo-teksten. Teksten voor nieuwsbrieven. Nieuwe columns. Interviews. Gisteren nog een speech.

Heel divers.

En daar zit hem juist ook in de kneep.

Het is juist die diversiteit aan werkzaamheden, die ik overigens bewust verkies boven de specialisatie, die er de oorzaak van is dat ik op deze plek niet aan het bloggen ben.

Want bloggen vergt focus. De drang om je te specialiseren in één onderwerp. De wens om binnen je gebied uit te groeien tot een soort van expert. Tot degene die mensen gaan volgen. Omdat ze weten dat jij hen vertelt over de laatste ontwikkelingen op hun interessegebied. Dat jij degene bent die frisse en relevante inzichten geeft.

En ik heb nu eenmaal geen afgebakend vakgebied.

Ik ben ‘s morgens een journalist, ’s middags een copywriter. ’s Morgens een uitgever, ’s middags een columnist.

Geen specialist, maar een generalist. Eentje met een brede scope; die plezier put juist uit de diversiteit aan werkzaamheden.

Maar … tegelijk lijkt het me dus wel geweldig om te gaan bloggen. Zonder dat ik goed kan duiden waarom. Het feit dat daarin alles samenkomt wat ik leuk vind om te doen. Dat is het waarschijnlijk.

Met het uitbrengen van een boek heb ik twee maanden geleden een al langer sluimerende ambitie gerealiseerd.

De positieve verkopen en met name de enthousiaste reacties op het boek stimuleren me om ook van die andere ambitie, het bloggen, werk te gaan maken.

Laat ik daar de komende weken maar eens een ei op gaan leggen.

 

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen