Wil jij mijn teksten voor LinkedIn schrijven?

LinkedIn_profiel_maken

 

Wil je LinkedIn actief gebruiken, dan zul je jezelf op zijn minst onderscheidend en overtuigend moeten presenteren. Vanuit dat besef kwam twee weken geleden het verzoek van een outplacement bureau.

Het bureau begeleidt een man van midden veertig die na een meer dan twintigjarig dienstverband bij een zelfde baas zonder werk kwam te zitten. Veel mensen vinden het heel lastig om zichzelf kernachtig te omschrijven, zonder daarbij in clichés en standaard bewoordingen te vervallen. Vraag daarom was: wil jij een pakkend profiel van hem schrijven?

Natuurlijk wilde ik dat. Dit zijn opdrachten waar ik enthousiast van word. Om iemand in een paar alinea’s te typeren en heel krachtig neer te zetten.

We hebben ruim een uurtje bij elkaar gezeten. Daarin hebben we niet zozeer stap voor stap zijn carrière doorgenomen, omdat hij die wel aardig op papier had staan, als wel zijn persoonlijke profiel. Wat is zijn verhaal? Wat onderscheidt hem? Wat zijn eigenlijk z’n ambities?

Ik werd vervolgens zijn ‘profiler’. Degene die moet proberen hem te ‘verkopen’. Niet met overdreven wervende teksten. Niet met dooddoeners. Maar met een puur en krachtig verhaal, waarin bovendien de juiste zoekwoorden werden verwerkt.

Ben heel benieuwd of hij snel een nieuwe baan vindt. In dat geval ga ik snel ook mijn eigen profiel op LinkedIn maar eens op de schop nemen. Dan moet ik er op zijn minst even aan toevoegen dat je mij ook in kunt schakelen voor het schrijven van een onderscheidend LinkedIn profiel ;-)

 

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen