Wil ook jij de expert wel eens spreken?

Expert

Vanmorgen werd ik geïnterviewd, uit hoofde van mijn deskundigheid (klinkt goed, hè!).

Laat me dat kort even uitleggen: eind vorige week werd ik gebeld door een medewerker van een financieel dienstverlener uit de regio. Hij was bezig met een studie. En onderdeel van die studie was om de communicatie van de eigen organisatie eens kritisch tegen het licht te houden en daar dan weer een externe deskundige over te  ondervragen.

Via een klant van mij, die ook in de financiële dienstverlening zit, was hij op het bestaan van mij als deskundige gewezen.

Het werd een leuk gesprek, waarin ik spontaan mijn ongezouten feedback en meest losbandige ideeën op zijn input los hebben kunnen laten.

Maar vooral ook werd het een leerzaam gesprek. Voor mij. Ik zet me namelijk altijd heel bescheiden en zelfs nederig weg. Dat zit gewoon in de aard van het beestje. Ik hoef niet perse met mezelf te koop te lopen. Heb niet de drang om hoog op te geven van mijn talenten.

Onterecht dus, zo bleek. Mijn klant kwalificeerde mij bij anderen al als deskundige. En inmiddels, zonder dat het de insteek van het gesprek van vandaag was, mag ik ook eens met een concreet voorstel komen om de teksten van de financieel dienstverlener in kwestie leesbaarder te maken.

Hoogste tijd om mijn valse bescheidenheid overboord te gooien. Tijd voor een nieuwe jeroen.

Jeroen. als de deskundige. De alleskunner en allesweter op het gebied van tekst en communicatie. De taalvirtuoos. De tovenaar die met wervelende woorden en voluptueuze volzinnen zijn publiek in extase brengt. Degene – en alleen hij in Nederland – die ook uw organisatie met zijn briljante ideeën en dito teksten naar ongeëvenaarde resultaten brengt. Naar de absolute top.

Dus … wil je eens een expert in tekst en communicatie in levende lijve ontmoeten, je hoeft me maar te bellen!

 

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen